winampnederlands.nl
informatie en hulp bij winamp, internetradio, muziek en video

Internetradio » "Now playing"
   

Wanneer het gelukt is een SHOUTcast radiozender te beginnen, is het vaak leuk hier een website voor te maken. Meestal rijst dan de vraag hoe je op je site kunt laten zien wat er momenteel afgespeeld wordt. Daarom deze speciale pagina met meer informatie over de "Now playing" plug-in voor Winamp.

Een script plaatsen op je website

Wij hebben een script klaarstaan op onze website, dat direct kan laten zien wat er gespeeld wordt. Je hoeft alleen je IP adres en poort in te vullen om het te laten werken. De server waar je website op geplaatst is, moet wel PHP ondersteunen om het script te laten werken. Het script haalt de informatie op vanaf je SHOUTcast webpagina. Dus de server van je website moet ook toegang hebben tot die pagina.

Script downloaden | Alle scripts bekijken

Now Playing plug-in gebruiken

Een andere optie is het gebruik van een "Now Playing Plug-in". Deze plug-in kan op je website laten zien wat er momenteel afgespeeld wordt in Winamp. Deze kun je downloaden op de volgende pagina: http://www.winamp.com/plugins/details/138883.

Configureren

Na installatie vraagt het programma of Winamp gestart moet worden. In dat geval start de plug-in meteen mee en zie je een extra icoon rechtsonder in je taakbalk.

Klik met rechts op het plaatje en kies voor "Configuration". Klik vervolgens in het linkkerrijtje op "Options". Je kunt nu een aantal opties instellen.

Vink "Enabled" aan om de plug-in te activeren. De informatie van wat er nu speelt wordt vanaf dat moment via de plug-in verzonden. Plaats een vinkje bij "Notify song changes" als je wilt dat de plug-in laat zien welke informatie wordt verzonden bij het starten van een nieuw nummer.

Vink de optie "Show icon in the system tray" aan om het plaatje op de taakbalk te tonen. De optie "Show error messages" laat wel of niet een foutmelding zien als er problemen zijn gevonden met de plug-in. Als laatste kun je na "Update after..." instellen na hoeveel secondes de informatie van het nieuwe nummer moet worden verzonden. Bijvoorbeeld pas als het nummer echt al een tijdje speelt.

Connections

Onder "Connections" stellen we in waar de informatie heengezonden moet worden. Je kunt kiezen voor "HTTP Post", "FTP" en "Local save". We richten ons hier op "HTTP Post" om later een script te kunnen schrijven dat de informatie hieruit ophaald.

Vul de volgende gegevens in:

  • Onder "Name" de naam zoals de verbinding wordt weergegeven in de lijst met connections.
  • Onder "URL" de plaats waar het script staat op je server. Bijvoorbeeld "[ JE WEBSITE ]/nowplaying.php"
  • Onder "Extra data" kun je wanneer nodig extra data meesturen met de URL, bijvoorbeeld "username=user&password;=pass".
  • Onder "Update Options" kun je bij "Song history" instellen hoeveel nummers onthouden moeten blijven, bijvoorbeeld "10". Bij "Update frequency" kun je instellen hoe vaak de informatie moet worden verzonden. Bijvoorbeeld "1" om dat te doen bij ieder nieuw nummer.
  • Onder "Accepted File Types" kun je aanvinken voor welke nummers (welke bestanden) de informatie moet worden verzonden.

 Plaats een banner van ons op je website  |  Begrippenlijst - Het team - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Webdesign: Martin Reedijk.