winampnederlands.nl
informatie en hulp bij winamp, internetradio, muziek en video

Internetradio » Je zender promoten
   

Je zender draait, luisteraars zijn welkom. Om te beginnen een wijze les: ga niet over tot het ongewenst verspreiden van reclame. Spammen of je website of zender linken waar dat ongewenst is, werkt meestal averechts. Op deze pagina staan enkele tips voor het op een vriendelijke manier promoten van je zender.

Tip 1 : maak een website

Een website kun je het digitale visitekaartje van je radiozender maken. Zo kun je een link plaatsen naar je stream, maar ook meer achtergrondinformatie geven over wie of wat je radiozender is, een speellijst laten zien en bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden verzoeknummers aan te vragen.

Met onderstaande links kun je een heel eind op weg geholpen worden:

Als het allemaal wat te veel gedoe voor je is, kun je overwegen om een dienst als Google Sites te gebruiken. Google Sites is een gratis en eenvoudige manier om webpagina's te maken en delen. Meer informatie.

Tip 2 : maak een banner

Een banner is een reclameboodschap in de vorm van een plaatje. Deze kun je bijvoorbeeld op een forum plakken (waar toegestaan) om mensen naar je website te trekken. Een banner kun je ook inzetten als advertentie op een andere website. Zie deze voorbeelden voor wat wij met een banner bedoelen:

       

Een simpel plaatje kun je snel maken met bijvoorbeeld Microsoft Word, Microsoft Paint of Photoshop. Sla het plaatje op en plaats het op een server op internet (bijvoorbeeld die van je provider). Met de volgende HTML code kun je het plaatje weergeven (tevens klikbaar):

Als HTML code niet is toegestaan op een forum, kun je wel vaak BBCode gebruiken. Hierdoor kunnen forumbeheerders het gebruik van bepaalde HTML codes uitsluiten. Met de volgende code is een plaatje te plaatsen:

Tip 3 : zet je link in je handtekening

Bij het plaatsen van berichten in een forum of nieuwsgroep, is het meestal toegestaan een handtekening aan je bericht toe te voegen. In die handtekening, dat je standaard onder ieder bericht kunt plaatsen, kun je in het kort de lezer op je radiozender of website wijzen. Hieronder een voorbeeld van een bericht in een nieuwsgroep:

Chantal schreef:
> Hoe begin ik een eigen radiozender?

Hoi Chantal, op de site WinampNederlands.nl lees je alles over het uitzenden met SHOUTcast! Klik in het menu op "Internetadio" en dan op "Zelf muziek uitzenden".
Groetjes, Jan.

- -
Luister naar mijn non-stop muziekzender:
http://www.hits-van-toen-en-nu.com/

Natuurlijk kun je ook onder al je uitgaande mail je link vermelden. En zo maar hopen dat je veel luisteraars trekt en vasthoud!

 Plaats een banner van ons op je website  |  Begrippenlijst - Het team - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Webdesign: Martin Reedijk.