winampnederlands.nl
informatie en hulp bij winamp, internetradio, muziek en video

Muziek en video » Introductie
   

Het programma Winamp is geschikt voor afspelen van veel soorten muziekbestanden. Om ons niet te beperken tot uitleg over Winamp, is er dit onderdeel op de website. Hier vertellen we over de verschillende formaten muziek- of videobestanden (niet alles is mp3 of cd muziek), het opslaan en branden van een muziek cd of bijvoorbeeld het downloaden van bladmuziek, karaokemuziek en songteksten. Vanwege Winamp ook videobestanden af kan spelen, gaan we ook kort in op de verschillende videoformaten.

Mediabibliotheek

Wat er aan muziek en video allemaal op je computer hebt staan, kan gemakkelijk gevonden worden met de Mediabibliotheek van Winamp. In een database komen alle verwijzingen naar de verschillende bestanden op je computer. Daarnaast is er ruimte voor de bestandsinformatie en bijvoorbeeld je waardering (1 tot en met 5 sterren) of zelfs een afbeelding van het hoesje van de cd.

Met de Mediabibliotheek van Winamp is meer mogelijk dan het zoeken en vinden van muziek en video. En kan ook gebruikt worden voor het converteren van een bepaalde techniek in een andere, zoals WMA naar MP3. Ook kan een muziek CD met Winamp worden gebrand of CD worden opgeslagen op de computer.

Wat wij echter in dit onderdeel van de site gaan behandelen, is andere software voor dezelfde handelingen. Zo heb je meer mogelijkheden en kun je kiezen welk programma je het liefste voor welke handeling gebruikt. Wil je echter alleen aan de slag met Winamp, dan leggen we zoveel mogelijk opties van het programma uit in het onderdeel "Winamp " op deze site.

Afspelen

Voor het afspelen van muziek en video gaan we natuurlijk nog wel altijd uit van het programma Winamp. En we adviseren je dan ook altijd de meest recente versie van het programma te installeren (met uitzondering van Windows 9x gebruikers, die alleen versies vóór Winamp 5.5 kunnen gebruiken). Om te controleren welke Winampversie je op je computer hebt staan, open het programma en druk tegelijk op de CTRL en de F1. Of klik in het menu "Help" op "Over Winamp...". In het nu volgende venster zie je onderaan je versie. Om te controleren of dit overeenkomt met de nieuwste versie, bekijk het onderwerp "Winamp downloaden "

 Plaats een banner van ons op je website  |  Begrippenlijst - Het team - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Webdesign: Martin Reedijk.