winampnederlands.nl
informatie en hulp bij winamp, internetradio, muziek en video

Muziek en video » Songteksten (karaoke)
   

In een songtekst (of wel: liedtekst) staan de woorden, die in een bepaald nummer worden gezongen. Ideaal als je lekker wilt meezingen of als je wilt weten wat er precies wordt gezongen. Het is soms ook mogelijk een liedje als karaokemuziek te downloaden. Je hoort dan de instrumentale versie en de tekst verschijnt in beeld

Songtekst weergeven in Winamp

Met een plug-in als "Lyrics Plugin" kun je een venster toevoegen aan Winamp, waarin automatisch de songtekst verschijnt van het nummer dat je nu afspeelt. Deze tekst is ook bewerkbaar mocht je hier wijzigingen hier willen aanbrengen.

Deze plug-in kun je vinden op http://lyricsplugin.com/. Klik onder "Lyrics Plugin for Winamp" op "Download now" om de plug-in te downloaden. Zie hiernaast hoe de plug-in na installatie eruit kan komen te zien, in dit voorbeeld met gebruik van de Winamp Modern skin.

Zoeken naar songteksten

Je kunt Google gebruiken om naar een songtekst te zoeken. Toets bijvoorbeeld het nummer + "lyrics" in en je krijgt meestal wel een aantal "hits". Zoeken kan via http://www.google.nl/.

Goede ervaringen hebben we met de website "Songteksten.net". Hier kun je ook gemakkelijk zoeken naar songteksten van je favoriete nummers... http://songteksten.net/.

Met onderstaand formulier kun je vanaf onze website snel zoeken op Songteksten.net:

Trefwoord:       

Download karaoke muziek

Karaoke muziek zijn geluidsbestanden waar meestal de zang is weggenomen. Mogelijk hoor je nog wel een achtergrondkoor. Deze muziek is bedoeld om zelf de hoofdrol te kunnen spelen in je favoriete nummer.

Op de volgende website is er keuze uit veel verschillende karaokeversies van muzieknummers. Downloaden kan in MP3 formaat. Dit is een betaalde service, wat betekend dat je voor iedere download een 0900-nummer moet bellen. Het voordeel is natuurlijk dat je een kwalitatief karaoke bestand mag verwachten en zoeken gaat vrij gemakkelijk: http://www.karaokes.nl/

Een andere mogelijkheid is het zoeken naar MIDI muziek, via bijvoorbeeld Google of andere websites. De afkorting midi staat voor Musical Instrument Digital Interface, een methode om berichten te versturen tussen elektronische apparatuur. Het komt er kort op neer dat het alleen instrumenten laat horen, dus prima te gebruiken als je geen zang bij muziek wilt horen. Omdat dit een andere manier is van muziek produceren, klinken vooral de instrumenten niet helemaal hetzelfde als het originele muziekstuk. http://www.google.nl/.

 Plaats een banner van ons op je website  |  Begrippenlijst - Het team - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Webdesign: Martin Reedijk.