winampnederlands.nl
informatie en hulp bij winamp, internetradio, muziek en video

Winamp » Winamp in het Nederlands
   

Onze website is rond april 2001 opgericht om Winamp (toen alleen in het Engels) om te kunnen zetten naar het Nederlands. Hiervoor waren verschillende skins en een taalpakket beschikbaar. Sinds april 2008 zit het door ons verzorgde vertaalpakket automatisch inbegrepen bij de installatie van Winamp. Maar deze extra downloaden vanaf onze website biedt toch enkele voordelen...

Voordelen WinampNederlands Pakket

Wanneer je de internationale versie van Winamp download, krijg je meteen de nieuwste versie van onze vertaling mee. Zo kun je Winamp ook in het Nederlands installeren. Toch bieden wij nog steeds ons vertaalpakket als losse download aan. Hieronder beschrijven we waarom:

  • Heb je gekozen voor de Engelse versie van Winamp (dus met Engelse skins) en wil je soms de Nederlandse skins en vertaling gebruiken, download dan ons vertaalpakket nadat je de Engelse versie van Winamp hebt geïnstalleerd. Zo kun je kiezen tussen Engels of Nederlands en heb je niet alleen het een of het ander;
  • In ons vertaalpakket zit een extra skin: de Nederlandse uitvoering van de "Winamp Classic" skin (de oude Winamp 2 skin) "Winamp Klassiek";
  • Ons vertaalpakket bevat een extra vertaling voor de Winamp Browser, namelijk een Nederlandstalige startpagina en Nederlandse snelle links (Quick Links).

Het vertaalpakket downloaden en installeren

STAP 1 Het pakket downloaden

Het Winamp Nederlands Pakket heeft een eigen installatieprogramma, dat gemakkelijk en vrijwel automatisch verloopt. Begin met het downloaden van dit pakket. Klik op de link en kies opslaan of uitvoeren:

Het WinampNederlands pakket downloaden

STAP 2 Het bestand openen

Na het downloaden open het bestand om het installatieprogramma te starten. Als eerste volgt een inleidend scherm. Ben je uitgelezen klik je op "Volgende" om door te gaan.

In het volgende scherm kun je onderdelen selecteren om wel of niet te laten installeren. Wij raden aan om "Volledig" te selecteren. Klik op "Volgende" om door te gaan.

De installatiemap moet gelijk zijn aan de map waar Winamp in is geïnstalleerd. Als het goed is, zoekt het installatieprogramma dit zelf uit. Klopt dit niet kun je het veranderen. Klik weer op "Volgende" om verder te gaan.

Dit pakket is geschreven voor Winamp 5.53 of hoger. Gebruik je een nieuwere versie krijg je een foutmelding dat het pakket niet overeenkomt met de Winampversie. Deze kun je negeren, dus bij de vraag of je verder wilt gaan klik je op "Ja". Gebruik je echter Winamp 5.52 of lager, klik je op nee en download je onderaan deze pagina een pakket voor een oudere versie van Winamp.

Als laatste kun je aangeven onder welke naam je enkele handige links in het Start menu wilt hebben. Je kunt ook de standaardnaam laten staan. Wil je liever geen links, plaats dan een vinkje bij "Geen snelkoppelingen aanmaken". Klik vervolgens op om verder te gaan. Het programma gaat zich nu installeren.Nadat alle bestanden geinstalleerd zijn, klik op "Volgende" om verder te gaan.

Het laatste scherm geeft je de mogelijkheid Winamp te starten, en onze leesmij weer te geven. Daarin staat de laatste informatie en enkele veelgestelde vragen. Klik op "Voltooien" om de installatie af te ronden. Winamp is nu zoveel mogelijk Nederlandstalig. Maar blijf deze site in de gaten houden voor eventuele bijwerkingen van de vertaalde skins of plug-ins. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief, onderop deze pagina.

Blijf actueel

Nieuwe versies van ons vertaalpakket kondigen wij aan via de website van Tweakers.net en via onze nieuwsbrief. Om jezelf voor onze nieuwsbrief aan te melden, vul hieronder je e-mail adres in en klik op "Aanmelden!".

 Plaats een banner van ons op je website  |  Begrippenlijst - Het team - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap - Webdesign: Martin Reedijk.